Jandarmii, cel mai prestigios segment al MAI

de netuliber

Prezent la evaluarea activităţii Ministerul Administraţiei şi Internelor desfăşurate în anul 2006, preşedintele Traian Băsescu a declarat despre jandarmi că “prestigiul acestui segment al Ministerului Administraţiei şi Internelor este, cred eu, cel mai ridicat din toată structura subordonată MAI şi asta, cu certitudine, datorită unui sistem de selecţie corespunzător”
Traian Băsescu a mai declarat că “avem o administraţie şi o activitatea poliţienească parte a sistemului european” şi a ţinut să facă câteva menţiuni despre activitatea jandarmilor “privind de pe poziţia cetăţeanului, a celui care vede la televizor, merge pe stradă, merge în intâniri publice. Prestigiul acestui segment al Ministerului Administraţiei şi Internelor este, cred eu, cel mai ridicat din toată structura subordonată MAI şi asta, cu certitudine, datorită unui sistem de selecţie corespunzător şi, mai ales, datorită faptului că la nivelul conducerii structurii de jandarmi s-a înţeles că aceasta este o structură la contact cu cetaţeanul, o structură care trebuie să-i dea confortul siguranţei, o relaţie civilizată şi, mai ales, o acţiune promptă atunci când ordinea publică este pusă sub semnul întrebării, pe stadioane sau în orice alte împrejurări”.

Ba tu te-ai ticnit? Imi zici mie ca jandarmii aia care o ard aiurea pe strada sunt atent selectionati? Ca taranii adusi sa asigure ‘ordinea’ pe stadioane sunt bine pregatiti?
Una e o divizie trimisa prin nu stiu ce camp de razboi si alta care patruleaza in piata la Matache sau la un meci Dinamo – Steaua.
Fuck off !