Subiecte de presa

de netuliber

Daca nu era scandalul cu banii pentru Unversitatea Cluj, zilele astea se vorbea despre agresiunea jandarmului de catre niste cretini din Cluj. Dar subiectul asta e prea mic pe langa penalul in care sunt implicati vreo 10 oameni. Comunicatul jandarmeriei suna cam asa:

Trei persoane au fost reţinute joi noaptea pentru incidentele produse la meciul Universitatea Cluj-CFR Cluj.
Cei trei au fost reţinuţi în cazul agresiunii asupra unui jandarm care încerca să asigure ordinea publică în timpul incidentelor care au precedat derby-ul clujean.
Jandarmul filma coloana de suporteri ai Universităţii Cluj în momentul când a fost atacat cu o piatră de către ultraşii Universităţii.Jandarmul a fost grav rănit fiind transportat la spital, camera cu, care filma fiind distrusă.

Ma intreb si eu: cum asigura jandarmul ala ordinea publica din moment ce era imbracat civil si filma cu o camera de amator? Cum ne dam noi seama ca omul ala, la o adica, trebuie sa ne apere si ca trebuie sa ii aratam un minim respect, daca el nu iese cu nimic in evidenta fata de restul persoanelor?
Dupa cum am mai scris pe aici, aruncatul pietrelor este o cutuma foarte raspandita printre cetatenii oraselor din tara. O stiu dinamovistii, stelistii si rapidistii foarte bine. Ca si geamurile de la microbuze sau masini. In acele momente, NIMENI nu te baga in seama si esti fortat sa iti continui drumul in coloana pana cand respectivul comandant te preda altcuiva. Astfel, se obisnuiesc copii ca aruncatul pietrelor nu se pedepsese si se ajunge la astfel de lucruri unde sunt loviti oameni pe strada.
Inca o chestie: astia care filmeaza galeriile sunt de obicei cunoscuti de cei ce vin mai des pe stadion. Prin prezenta aluia printre ei, numai mentinerea ordinii nu se putea obtine. Intr-un fel, omul (voit sau nu) si-a cautat-o. Dar asta nu scuza in nici un fel comportamentul bestiilor.
Penibila si faza cu camera. Nu a distrus nimeni camera aia, omul a tinut-o tot timpul palmata in mana. Insa daca sangele ce iti curge din nas intra in ea se cam strica. La fel cum se murdareste si tapiteria unui bmw318 daca il transporti pe ala la spital cu masina.