Drepturi de televizare

de netuliber

Toata lumea plange. Vaaaaai nu mai putem vedea meciuri la tv. Raii aia de la RCS nu vor sa dea si la altii. Ce nenorociti. Cate blesteme si-au luat sefii retelei de cablu….
Se scapa din vedere ca traim intr-o tara democratica. Ne trezim acum sa tipam ca aia au monopol. Pai si care e problema? De ce nu sariti in sus de cur ca nu puteti sa luati apa decat de la Apanova (sau diferite firme in functie de regiune), ca nu aveti curent decat de la Electrica, gunoi de la REBU etc. Pe astia cum ii acceptati? Pentru ca nu alearga dupa o minge prin cartier? Penibililor!
Lumea nu isi da seama ca daca licitatia era castigata de ‘ceilalti’ (Realitatea Media) lucrurile nu erau perfecte. Vedeam iar meciul de la prima optiune pe un canal de stiri. Oare se mai intampla undeva chestia asta? Optiunea a doua probabil era vanduta pe bani multi la TVR. Urmand ca restul sa se vada pe telesport, National TV, TarafTv, OTV …oricine dadea mai mult. Singurul avantaj era ca SIGUR nu erau la aceeasi ora. Pentru ca in cazul de fata, oricate mii de programe ar transmite meciurile Ligii I, ‘iubitorii’ fotbalului nu le pot urmari pe toate deodata.
Un alt aspect ar fi faptul ca parca toata lumea se batea cu pumnii in piept ca doresc atragerea spectatorilor la stadion. Acum este momentul ! Faceti abonamente accesibile, bilete cu preturi mici, mancare si bautura accesibila in interiorul stadionului, fabricati materiale promotionale, organizati meciuri de copii inainte de inceputul partidelor si veti vedea ca lumea o sa vina la stadion. Chiar daca restul conditiilor sunt precare. Nu veti castiga la fel de multi bani ca in cazul televizarii partidelor insa veti castiga ceva mult mai de pret: un public atasat de echipa. Care in multe situatii o sa fie factorul hotarator al castigarii meciului.
PS: si daca totusi nu veti dori sa va miscati hoitu din casa si preferati sa mancati seminte si sa beti bere la 2 litri in cuibul conjugal, aveti intotdeauna varianta instalarii farfuriei digitv fara costuri prea mari, taxa pe luna fiind egala cu 2 pachete de tigari. Nu mai asteptati mura in gura da va dea altii moca fotbalul sau alte produse.
Se pare ca RCS cere 1 euro pentru fiecare abonat al altei retele de televiziune prin cablu/dth si includerea programului in pachetul de baza. Daca in cazul UPC e mai greu de acceptat, nu ii inteleg pe cei de la Dolce, ce au maxim 1 milion de abonati, cu refuzul lor de a inceia acest parteneriat. Acum oricum e prea tarziu. Daca erau hotarati de la inceput si cumparau, pana acum aveau o reclama fabuloasa facuta de altii si sigur isi mai faceau minim 100.000 de abonati cu un plan de marketing bine pus la punct.