112 Apel de Urgenta: nu va gasim pe harta

de netuliber

Am un radio vechi care nu mai prinde decat Romania Actualitati. Bai frate, stirile si programele alora nu s-au schimbat de pe vremea lu’ ceasca. Aceleasi chestii cu alte nume, cu toate ca la ce campanii au prin outdoor, ai putea crede ca s-au schimbat. Bleah!
Si aud eu astazi stire si transmisie in direct cum ca se lanseaza celebrul serviciu de localizare 112. Il aud pe unu spunand 30 de cuvinte si apoi il invita pe ministrul telecomunicatiilor sa detalieze. La care cretinul ala care suge banii poporului arata un ecran si spune: atunci cand se efectueaza un apel in coltul din dreapta sus o sa mai apara un buton care odata apasat va afisa locatia apelantului in functie de capacitatile operatorului. Si gata! Adica asta a fost prezentarea. Aia din sala au ramas cu ochii bulbucati, ii cere unu o lamurire si respectivul il repede: „pai functioneaza cum va spun de 5 ani”. Pai bine nenorocitilor, va cacati pe voi 5 ani sa faceti functionabil acest serviciu si veniti acum cu un buton pe ecran sa va laudati? Larvelor !!!
PS: si poate nu ati inteles din prima: o sa fie detectat apelul doar daca operatorul de telefonie are aceasta capacitate. Daca ala poate sa zica doar ca apelul a fost dat din celula 43 colt cu celula 67, maretii nostrii conducatori care probabil au cheltuit mii de miliarde cu rahatul asta de sistem vor spune ca nu e vina lor. Dar ca ar mai vrea niste bani pentru retehnologizari.
Piticu le zice la fel, dar nu observa ca in titlu se spune de 2 metri iar directorul STS spune ca sistemul trebuie dezvoltat pentru ca nu furnizeaza date decat la nivel de celula. Got my point?