Alex versus Zoso

de netuliber

Deschid rss-ul, ma apuc de citit, la mica distanta, doua articole diametral opuse: Alex vs Zoso

Locul lor este luat de tineri absolventi de facultate, sau de suplinitori. Un profesor suplinitor incepe cu salariul pe la 4-5 milioane de lei vechi. Carui tanar absolvent i-ar conveni sa lucreze ani buni pe acest salariu, intr-un mediu destul de stresant? Celor extraordinar de dedicati… sau celor care sunt multumiti ca au reusit sa termine facultatea. Nu te miri atunci ca profesorii cei noi vin slab pregatiti si nu reusesc sa atraga respectul si interesul elevilor.

Mie mi-ar fi ruşine să cer mai mulţi bani dacă aş fi profesor. La starea tineretului din ziua de azi nu au contribuit doar părinţii inconştienţi, societatea, televiziunile, manelele, lipsa banilor, preşedinţii idioţi, ci şi dascălii. Oameni care si-au abandonat chemarea şi s-au lăsat pradă sistemului. Care s-au luat de mâini şi au urlat într-un glas:
Dă-i dracului de copii, ce le trebuie lor carte! Noi suntem prost plătiţi, noi suntem problema! Ăia care nu ştiu să citească şi nu ştiu unde e Italia pe hartă, deşi visează să ajunga fotbalişti, ăia sunt neimportanţi!