Avem incredere in sondaje?

de netuliber

Atentie post mai lung!
Eu nu am. Pe langa faptul ca in ultima vreme toate sunt in limita marjei de eroare. Cu alte cuvinte daca 1 candidat are 32% iar celalalt 30%, foarte usor poate fi citit si ca primul cu 29 si cel de-al doilea cu 33%. Si parca se schimba treaba, nu?
Astazi apare alt sondaj INSOMAR (evident, comandat si mediatizat de RealitateaTV). Si ni se spune raspicat ca romanii il prefera pe Mircea Geoana cu 32%, in detrimentul lui Basescu ce aduna doar 30%. (orice asemanare cu primul paragraf e pur intamplatoare). Problema este alta: procentele alea nu sunt chiar reale. Pentru ca, dupa cum se poate observa in imaginea urmatoare, procentul celor ce au spus ca nu stiu pe cine voteaza sau nu se duc la vot este de 45% !!! Cu alte cuvinte, Geoana ia 17% iar Base aproape 16%. Sa readuc in discutie marja de eroare? Si inca una:

Volumul eşantionului a fost de 1.207 persoane, fiind reprezentativ pentru populaţia României cu vârsta de 18 ani şi peste. Interviurile au fost realizate în toate judeţele ţării şi în cele 6 sectoare ale Municipiului Bucureşti, fiind incluse în eşantion 55 de localităţi urbane şi 43 de localităţi rurale.

55 orase + 43 sate + 6 sectoare = 104. 1207/104 = 11 persoane din fiecare oras/sat/sector. VOI IMI SPUNETI MIE CA 11 PERSOANE ALESE DIN SECTORUL 2 SAU DIN SATUL GHIMPATI SUNT RE-PRE-ZEN-TA-TI-VE PENTRU O TARA INTREAGA ?!?!?!?!?!
Si inca una: cum se face ca nu il alege lumea pe Basescu, ca il considera vinovat pentru ce se intampla cu Romania, ca nu trebuie sa avem un premier propus de presedinte – deci in 2 cuvinte: OMUL NEGRU; dar totusi, la intrebarea „Cata incredere aveti in urmatorii politicieni” Basescu sa fie pe locul 2 (dupa Isarescu) ?
Si ar mai fi destule dar mi-e nu stiu cum….
sondaj insomar