Nunta cu Stil. Pe bune?

de netuliber

Din intamplare, si pentru ca imi era lene sa fac altceva, m-am uitat vreo 15 minute la emisiunea „Nunta cu Stil” de pe EuforiaTV. In forumul emisiunii sunt destule intrebari legate de emisiune, restaurante, melodii, inscrieri. Binenteles ca nu raspunde nimeni. Dar nu despre asta vroiam sa vorbesc.
Desi nu imi plac nuntile, am fost la un numar maricel de evenimente. Majoritatea au niste chestii standard. Dintre toate, cel mai mult ma enerveaza husele de pe scaune. Le stiti, alea cu funda in spate. Au aparut acum cativa ani si nu mai scapam de ele. Urmeaza ceremoniile plicticoase din bisericile intunecoase (si ortodoxe). Bai nene, suntem in anul 2010, hai sa fim (adica preotii) mai moderni. Sa vorbim cu oamenii. Sa le citim o pilda din biblie. Sa le dam un sfat. Terminati cu cantarile, cu lalaielile, cu mersul in jurul unei mese. Hai ca se poate! Iar invitatii….fiecare pe unde poate, cei mai multi stand in picioare (pentru ca, nu e asa, in biserica nu stau jos decat babele) imprastiati peste tot, cascand si gandindu-se „mai dureaza mult slujba asta?”
Iar mirii se chinuie cu minim un an inainte (!!!!) sa gaseasca un restaurant. Si daca nu au pile (desi asta nu le asigura succesul) ori ajung intr-un loc pe care nu il agreaza foarte mult ori fac un credit sa plateasca un restaurant mai scump. Ca asa e la romani.
Cum ar fi sa gasesti un magazin de antichitati cu 2 etaje (mda, astea nu se prea gasesc la noi), sa cauti pe ebay diverse chestii care sa fie in concordanta cu ambientul, sa faci manual invitatiile si chestiile de detaliu? Da, voi, mirele si mireasa. Si cum ar fi ca sa vina preotul in locul asta si intr-un spatiu de 2x2m sa oficieze ceremonia? Sa glumeasca cu voi, sa va destinda si la final sa ‘bata cuba’ cu voi? Ar fi ceva nu? Si cum ar fi sa renuntam si la husele de scaune si sa le lasam asa cum sunt, frumoase sau urate? Pentru ca pe unii chiar nu ii deranjeaza astfel de lucruri, chiar le apreciaza.
Dar ce sa faci cand pe coclaurile astea, la final, tot ce conteaza este: „Cat este tacamul la nunta?

Julie and Brett: We Made This Ourselves – vizitati site-ul sa vedeti cam cum se face o chestie interesanta in zilele noastre. Da, sunt americani. Prosti si grasi, nu?

Julie and Brett: We Made This Ourselves from Studio 272 on Vimeo.

Eu am ajuns sa scriu despre asta dupa ce am vazut pozele de la nunta.