De ce suntem atat de pesimisti si inclinati spre negativism?

de netuliber

Afara sunt 20 de grade. Soare, primavara, fete frumoase. Un coleg imi spune ca „de duminica vine iar frigul”.
De o saptamana, euro tot scade, acum fiind la 4,1 lei. Un client, foarte abatut, „pana in toamna se face 7 lei un euro”.
Pretul benzinei, desi ridicat, nu ii impiedica pe oameni sa umple strazile si sa stai zeci de minute in ambuteiaje. O cunostinta reda foarte convingator, ce a auzit la tv: benzina ajunge pana la sfarsitul anului la 10 lei. Exemplele pot continua la nesfarsit.
Nu inteleg latura masochisto-morbida a romanilor ce sunt cu gandul doar la chestii negative. BA! Daca acum e cald, ce te doare ca peste 3 zile scade temperatura? Aaaa pleci pe undeva si ai nevoie de timp frumos? Ghinion, dar asta este! Dar daca tu oricum o arzi in fata scarii cu baietii de la bloc, ce mai conteaza? Sa nu va bucurati de vremea frumoasa, sa fiti suparati ca vine o ploaie peste 3 zile…..
De cate ori nu s-au dat bombe ca ajunge la nu stiu cat euro? Mii de minute la tv, infierand guvernul Boc si pe Basescu. A ajuns macar la 4,5? NU! Cat mai puneti botul ???? Aveti rate in euro? Si eu! De pe vremea cand era 3,3. Nu am ce face, privesc inainte. Dar cu speranta ca BNR-ul va tine cursul in maini si cu castiguri salariale mai mari.
Da, benzina e limitata. Planeta mai are probabil resurse vreo 100 de ani. Mai traiti atat incat sa prindeti finalul petrolului? Ma indoiesc! Se va scumpi in viitor? Depinde. De cursul euro, de accize, de taxe, de pretul international. O sa ajunga la 10 lei? Daca in Germania ajunge la 2 euro, da. Insa daca la aia o sa fie 1,2 euro, la noi nu o sa ajunga 10 lei cretinilor !!!!