World Barista Championship 2011 cu Mihai Panfil

de netuliber

mihai panfil

mihai panfil

Transmisia LIVE a World Barista Championship 2011 din Bogota, Columbia, este execrabila. Daca la inceput nu mergea sunetul, pana la urma si-a revenit. Insa imaginea este sub orice critica. Acum 30 de minute l-am urmarit pe Mihai Panfil. Comentariile din chat-ul oficial au fost pozitive. O bila neagra ar fi lipsa publicului din sala. Da, Columbia este a doua exportatoare de cafea din lume. Dar nu stiu daca este si locul potrvit pentru o competitie internationala. Sunt convins ca in oricare alta tara (cu exceptia Romaniei, binenteles) tribunele cu spectatori ar fi fost pline. La demonstratia lui Mihai au privit pe stream-ul live 750 de persoane. Acum sunt 850. Iar in sala nu cred ca sunt mai mult de 100.
Oricum, experienta acumulata de Mihai o sa fie marele sau premiu. Nu pot spune cum s-a descurcat pentru ca nu am vazut nici cappuccino-ul (latte art-ul practic) din cauza unghiului de transmisie, iar la espresso cam la fel. Fizic, s-a miscat bine (spune un necunoscator). Problema din punctul meu de vedere ar fi insa prestatia ‘vocala’. Si asta datorita faptului ca probabil emotiile erau foarte mari dar si pentru ca engleza din pacate nu este limba ‘noastra’.
Ii tin pumnii si sper sa se califice in (minim) semifinale.
PS: problema este ca in presa din Romania nu se mentioneaza nimic de acest campionat. Sigur, nu este fotbal sau handbal. Dar totusi, un campionat mondial este un campionat mondial. Si faptul ca suntem recunoscuti in lumea asta a cafelei, chiar daca 90% din ce avem noi pe piata este marfa de contrabanda, este o mare onoare.