Stapanii stadioanelor

de netuliber

stapanii stadioanelor gabriel sala
Nu imi place sa vorbesc despre o carte pe care nu am citit-o. Dar la asta trebuie sa fac niste precizari, pe baza deswcrierii autorului.

„Sursele utilizate în redactarea cărții sunt articole din presa sportivă, articole ale ultrașilor din țară despre fenomenul european și cel românesc, precum și păreri ale acestora preluate ad-litteram de pe site-urile si forumurile de profil cum ar fi Romanian Ultras, in urma diferitelor evenimente sau incidente“

Deci s-au luat niste texte din presa din Romania [care se stie cat de bine a stiut sa interpreteze actiunile suporterilor], diverse articole postate pe net despre fenomenul in lume, plus pareri de pe forumuri libere [adica putea scrie si gheorghe din urlati despre un subiect, chiar daca nu a fost in viata lui pe un stadion], si asa a iesit cartea.
Pai si parerile oamenilor direct implicati unde sunt. A alora care au stat in ploaie pe stadioane, a celor care au vopsit coregrafii si mesaje atunci cand afara ningea, alora care au facut 2000 de kilometri in 3 zile pentru a ajunge la un meci, a celor care au stat pe sectii din cauza unei torte aprinse [mai nou si prin salile de judecata], a celor ce le-a trebuit un ghips atunci cand suporterii adversi i-au prins la mijloc intr-o bataie, aceste pareri unde sunt ?!?!?!?
Probabil tot ce se gaseste in cele 500 de pagini este copiat fara rusine [nu ca ar fi ceva nou] fara a aduce o imagine corecta a fenomenului din Romania. Si este pacat, pentru ca fiind prima tentativa de acest fel, se putea face ceva mult mai bun si valoros.
Si mai este ceva: o carte care este vanduta de autor, fara a implica retele de distributie, marketing si publicitate, nu poate costa 35 de lei. Pretul ei real e undeva la 15-20 lei maxim, pentru ca aia de care el ‘vorbeste’ in carte vor prefera sa dea banii pe un bilet la meci in deplasare decat sa citeasca ce zice ‘presa’ despre ei. S-au saturat deja.