Ma scutiti cu monarhia asta??

de netuliber

Citesc pe diferite bloguri si site-uri fel de fel de comentarii la declaratiile presedintelui. Ce ma uimeste la toti regalistii astia care sar in sus, este ca nu se pun de acord asupra varstei la care a abdicat respectivul. In unele parti avea 18 ani, in altele 20, iar prin alte locuri chiar 23 de ani. Pai daca la o chestie simpla, varsta cuiva, nu sunteti in stare sa va intelegeti, sau sa dati impresia ca stiti, despre TOT subiectul ce sa mai spun?
Faza s-a intamplat acum 60 de ani. Parintii mei nu erau nascuti. Multi din cei ce o ard pe net nici atat. Toti ‘istoricii’ stiu ce stiu din carti si de la altii. Ceea ce nu e mereu adevarat. Si atunci de ce suntem atat de siguri ca ce spune unu/altu e corect?
Faza privita de afara, cu un rege care abdica, e clara ca lumina zilei. Romanilor nu le-a fost mai usor dupa, lui, care a plecat cu cate ceva in sacosa, da. Cred si eu ca oamenii sunt civilizati si eleganti, ca doar nu au crescut cu Gigi Becali la stana. Dar cand te intorci pe un cal alb si iti ceri lucrurile la care ai renuntat acum zeci de ani, si le si primesti, de ce te-ai purta altfel?
PS: au trecut 15 ore de la respectiva declaratie. Nici o reactie din partea ‘casei regale’. Daca lucrurile sunt atat de clare cum sustin aparatorii lor si infieratorii lui Basescu, de ce nu s-a iesit cu nimic pana acum?