Revenim la caramizi?

de netuliber

Bosh 509 a fost modelul cu care s-a lansat in Romania Connex GSM. Dupa el au urmat sute de modele, poate mii. In primii ani de tehnologizare, dupa explozia initiala, consumatorii au inceput sa caute modele mai mici ca dimensiuni. Citesc pe imidoresc.ro ca Samsung scoate o noua versiune a Galasy SII, adaugand un LTE in coada. Facand abstractie ca la noi prin Europa LTE e inutil, la fel cum Push to talk implementat in nokia a ramas doar un feature in sistemul telefonului, pe mine m-au frapat dimensiunile noului terminal: 129.8 x 68.8 x 9.5 mm. Fratii mei….13 centimetri lungime?!?!?! 7 cm latime ?!?!?!?!? Sunteti sanatosi la cap? E IMENS !!!! Nu ma interesa ca are ecranul 4,5 inchi decat daca ii depaseati rezolutia Iphone-ului, altfel nu ati rezolvat nimic.
Si ca sa revenim la Bosch-ul de la inceput, si la ce telefoane spuneam noi in zeflemea ‘caramizi’ dimensiunile lui erau: 134 x 53 x 23 mm. Asadar: cu 5mm mai lung [dar e posibil sa fie masurata si antena], cu 1,5 cm mai putin lat si cu 13 mm mai gros [evident ca bateriile trebuiau sa evolueze in 12 ani-practic 1 mm pe an] il numim in continuare caramida iar pe cel nou, smartphone.

UPDATE: la cateva ore dupa acest post, samsung a lansat inca un telefon, Samsung Galaxy Note care are dimensiunile: 146.9 x 83 x 9.7 mm cu 178g !!! Si da, asta are rezolutia mai mare decat IPhone4