Teapa Groupon si Aoro

de netuliber


Probabil ca daca as sta sa analizez fiecare oferta de la baietii ce ofera cupoane, numarul tepelor ar fi mai mare. Asa, ma limitez doar la cele foarte evidente.
Cand vine pe mail newsletter-ul, oferta cu parfumuri reduse cu 50 de procente iti sare in ochi. Sarbatori fiind, te gandesti ca asta poate fi un cadou excelent. Dai click, adresa de mail apare valida si utilizata [deci motiv pentru alti bani in plus pentru cei ce detin baza de date cu mailuri]. Si ce sa vezi? De fapt nu e reducere de 50% ci o reducere de 45 de lei. Si asta daca vei comanda de peste 199 lei. Asta inseamna maxim 25% in teorie. Iti spui ca pana la urma e ok, dar daca vei citi mai bine anuntul, spune clar ca trebuie sa folosesti curierul pentru livrare.
Sa recapitulam: esti momit cu o reducere de 50%, care de fapt sunt 45 de lei; din care scadem 5 lei costul voucherului si 15 lei transportul. Practic, la suma minima, castgi 10%. Daca produsul este mai scump de 200 lei, reducerea scade vazand cu ochii.
Dar nu, ei vor spune ca nu e teapa, ca e o greseala de editare si ca reducerea e reducere. Asa o fi. Pana cand lumea se va prinde si o sa va ocoleasca. Atunci sa vedem cate greseli veti mai face.