Inca una cu SMURD

de netuliber

Ideea cvasi-generala este ca daca pleaca Raed si de la SMURD, tot sistemul de sanatate se duce de rapa, ei fiind singurii care isi faceau treaba cum trebuie.
FUCK THAT!
Statistic, un foarte mic procent de oameni au ‘contact’ cu smurdul, restul ajung la spital singuri sau cu ambulante normale. Daca nu isi faceau si ceilalti participanti din sistemul de sanatate treaba, tara asta era un focar de infectie.
Am fost sistematic spalati pe creier ca numai smurd-ul face treaba, numai elicopterele lor le vedeai la stiri. Dar de saracii aia de pe ambulantele clasice nu zice nimeni nimic de bine. De doctorii care salveaza zilnic vieti nu vezi reportaje zilnice. Din restul sistemului nu ajunge la cetatean decat ca ala a luat spaga, ala e curvar si celalalt vindea medicamente pe sub mana.
Si faza asta se aplica in multe alte domenii, nu doar in medicina. Adevarat, ca nici cei ce ar trebui sa se ocupe de imaginea respectivelor institutii nu se pricep sa se ‘vanda’.
Din comunicatele politiei afli doar cate accidente s-au intamplat si cu cati morti. Pai mai baieti, doar asta faceti voi acolo? Numarati busiturile si cadavrele?
La transport, din cand in cand mai auzi ca s-au terminat 6 km de autostrada. Doar atata faceti?
La comunicatii, auzi doar ca ghiseul.ro nu merge sau ca nu se dau licente pentru telefonia mobila.
Ideea este ca SUNT SIGUR ca si restul fac treaba in tara asta. Poate nu toti, cu siguranta nu mereu buna, dar precis s-ar putea gasi exemple de dat in fiecare structura a statului.
Pentru ca altfel, ajungem sa credem ca doar SMURD-ul face treaba si Raed Arafat este omul providential. Niciuna din aceste idei nu este adevarata.