Daniel Ghita, noul campion „It’s Showtime” la categoria grea

de netuliber

 Noi romanii suntem prosti. Pentru ca inghitim orice cacat, timp indelungat, fara sa spunem nimic.

Dintr-o pura intamplare, astazi de dimineata, am auzit ca e finala mondiala la categoria grea, in care Daniel Ghita e protagonist. Mai mult, tot in aceeasi gala, Badr Hari isi face retragerea din circuitele de kickbox si trece la box profesionist.

Si la ora 22’00 eram pe sport.ro asteptand lupta. Ma rog, au mai fost cateva meciuri inainte. Vine si meciul lui Ghita si Hesdy Gerges. Egipteanul ala e ditamai omul, sincer mi-a fost un pic teama pentru Ghita. Apoi l-am vazut cat de calculat era, cat de stapan statea pe picioare si cat de concentrat putea fi. Au urmat cateva lovituri de tatonare, niste low-kick-uri tibie in tibie, niste directe din partea amandoura, meciul era echilibrat, pana cand au mai ramas 15 secunde din prima repriza. Atunci,lui  Gerges parca i-au intrat cateva lovituri, dar a venit romanul nostru si i-a dat o stanga. ATAT! O stanga din aia sanatoasa. Iar cand asta era in cadere, Ghita se urca deja pe ring ca sa sarbatoreasca. Dupa ingrijiri medicale, dupa decizia arbitrilor, dupa pupaturi si imbratisari, Gerges nu isi revenise. Atat de tare il lovise Ghita.

Problema mea este ca nu stiu daca tata a aflat ca asta se bate astazi. Sau vecinul de langa mine. Sau alti oameni pasionati de sport, in general, dar care ori nu stau sa se uite zilnic la stirile unui post de televiziune ori nu intra pe net. Si stiu sigur ca acestui meci nu i s-a facut reclama suficienta. De unde stiu? Pentru ca daca se facea un minim de tam-tam, cu siguranta ca site-ul prosport-ului ar fi trebuit sa poarte cu litere mari aceasta stire, nu?

Faza e ca Ghita nu aduce bani ca Bute. Care nici el nu face foarte multi, dar oricum. Atata timp cat avem campioni, sau oameni care ating anumite performante, indiferent de domeniu, trebuie sa ii popularizam si sa ii aducem in fata. Altfel, traim cu impresia ca nu mai avem valori, copii nu au la cine ‘sa se uite’, tara merge prost din cauza lui Boc si Basescu, si cel mai bun lucru pe care il putem face este sa plecam din tara. Dar asta doar declarativ, ca de facut, mai usor.