Romania-Uruguay. Sau intrebari fara raspuns.

de netuliber

Afara era o ploaie torentiala. Nu mai stiu cu ce eram imbracat, oricum ma facusem leoarca. Nu mai stiu cu cine juca Steaua. Era ultimul meci pe care il vedeam in Ghencea. Era ultimul meci de fotbal normal la care am participat in ultimele, x luni. Atat de indepartat pare acel moment, incat nici nu imi mai aduc amite cat a trecut. Am mai fost la Polivalenta la meciurile acelea umanitare, fix inainte sa inceapa „revolutia”, dar nu se compara cu atmosfera de pe un stadion si un meci adevarat.
M-am gandit sa ii fac o surpriza prietenei si sa o duc la meciul asta al Romaniei. Si dupa ce am ajuns acasa, am niste intrebari care mai mult ca sigur vor ramane fara raspuns:
1. Daca inainte cu 3 zile de meci s-a anuntat ca s-au vandut doar 5.000 de bilete, de ce in restul zilelor nu s-a updatat acel numar? A fost transmis de departamenul de presa al federatiei dar media nu l-a preluat?
2. Cand vezi ca ‘tactica’ cu plansul de mila ca nu sunt spectatori a dat roade si vin puhoaie de oameni la stadion, nu era normal sa se faca cumva incat sa nu se stea zeci de minute la portile de acces? Cand o sa fie finala Europa League, cum vor intra rapid 55.000 de oameni. Pentru ca majoritatea sunt straini, iar aia sunt obisnuiti ca accesul sa fie facut imediat.
3. La inaugurare, responsabilii cu stadionul se laudau ca au un sistem video ultra-performant cu care pot vedea orice detaliu de pe orice spectator. Si atunci de ce a fost nevoie de intrarea in forta a agentilor BGS pentru a scoate din multime cateva persoane ce dadeau tonul la injuraturi contra lui Mitica Dragomir si Mircea Sandu?
4. Ce lege a incalcat mesajul FRF = RMGC (pentru cei care nu stiu ce inseamna RMGC=Rosia Montana Gold Corporation, mai cititi si altceva in afara de Click si CanCan!)? Ce lege au incalcat cei ce l-au afisat? De ce a trebuit sa se incerce confiscarea lui cu forta?
5. Cine a dat ordinul de intrare a jandarmilor printre spectatori si cine a dat ordinul de folosire a tunurilor cu gaze lacrimogene?
6. Cine si cu cat a fost amendat (din partea spectatorilor) si cine a fost sanctionat (din partea BGS si Jandarmerie)