Cum sa faci import de contacte de pe Nokia in Iphone

de netuliber

Daca ai 300 de contacte intr-un telefon, sa le muti manual e nasol. Cautand pe net, se gasesc fel de fel de solutii:
1. Transferarea contactelor din telefon pe cartela sim, apoi se introduce sim-ul in iphone si se transfera. Problema apare cand numarul contactelor este mai mare decat capacitatea cartelei si mai ales cand nu aveti adaptor de la micro-sim la sim normal.
2. Conectarea telefonului la Pc Suite, salvarea contactelor in format windows contact, adaugarea in microsoft outlook si apoi import cu iTunes. Daca nu aveti instalat adress book-ul/outlook-ul, evident ca nu se poate folosi aceasta metoda.
3. Folosirea unor servicii online, gratuite, unde se exporta contactele urmanand apoi sa fie importate tot online pe iphone. Problema este „de ce ar oferi cineva un asemenea serviciu gratuit”?

Solutia cea mai simpla, pe care am aplicat-o cu succes, este selectarea tuturor contactelor din telefonul nokia si exportarea lor catre cartela de memorie. In directorul astfel creat se vor regasi cel xxx contacte. Se copiaza acel director pe hard-ul calculatorului. Cu un browser, preferabil chrome, tastati http://www.google.com/contacts. Apasati pe tabul Import contacts si veti vedea ca puteti selecta fisierele .vcf. Problema este ca voi le aveti salvate singular si nu ca un tot. Se deschide o fereastra de command prompt (cu cmd) si in directorul cu contacte se scrie: „copy *.vcf toate.vcf” [fara ghilimele, binenteles]. In 10 secunde este creat un fisier ce contine toate contactele. La acesta se da import in google contacts, iar apoi in iTunes se selecteaza sincronizarea contactelor cu Google. Desi pare un pic complicat si greoi, sa stiti ca nu este. Timpul alocat gasirii acesti solutii a fost de cel putin 100 de ori mai mare.