Stufat de curcan

de netuliber

Din cand in cand, e seara de remy. „meniul” initial trebuia sa fie Ciulama de pui. Mie mi s-a parut nasol. A doua varianta a fost niste somon la gratar cu orez. Cu toate ca riscam sa imputim toata garsoniera de la miros, a ramas somonul. Dimineata, verificand rss-urile, imi pica ochii pe reteta domnitelor de la Sister’s Kitchen. Eu de mult am tot vrut sa incerc ce fac fetele pe site-ul lor, dar cum multe retete necesita cuptor, iar bucataria mea nu contine acest obiect….nu am putut. Pana la reteta pentru stufat de curcan. Am pornit la cumparaturi cu lista in mana. Am gasit toate posibilitatile de curcan, de la pasarea intreaga, pana la bucatele de piept sau pulpa. Am ales ca in reteta originala, pulpa. Pentru 1 kg (2 caserole) am platit 30 lei. Pe ceapa si usturoi 10 lei. Sucul de rosii pana in 5 lei cutia. Malaiul parca 5 lei.
Ce a iesit, dupa ce 4 oameni au stat sa pregateasca masa, vedeti in imaginile urmatoare, cu mentiunea ca linistit din cantitatile puse mananca 5 persoane:


Le multumesc fetelor pentru reteta, sper ca in curand sa am si cuptor pentru a incerca minunatiile alea de briose.
PS: si pentru ca a ramas foarte multa mamaliga, o sa incerc si reteta lor „Mamaliga prajita cu seminte de dovleac”, asta daca nu o sa imi fie foarte lene sa ies din casa.
Pofta Buna!