In cat timp construieste Ontanu o piata? Sau ce legaturi exista intre Ontanu, Locic, Becali, ArhiDesign

de netuliber

In anul 2010, pe un loc ce statea degeaba de ani buni de zile, pe unde pe vremea raposatului trecea o cale ferata si unde se spunea ca o sa fie statie de metrou usor, mai precis la atingerea dintre Soseaua Vergului si Bulevardul Basarabia, domnul primar Neculai Ontanu s-a apucat sa construiasca o piata.
Proiectantul general a fost declarat Arhi Design. Ca unul din cei ce au mai scris pe caiete adevarate si nu pe Ipad, stiu ca Arhi Design este o firma de papetarie. Cum de se ocupa de proiectare o firma ce produce caiete dictando imi e neclar. Sau poate e cealalta Arhi Design, care intr-adevar are ca obiect de activitate proiectarea, dar care nu are nici logo-ul din imaginea de mai jos si nici sediul in acelasi oras: Dolj pentru primii, Sibiu pentru cei din urma. Si daca ar fi ei castigatorii proiectului, nu ar fi trebuit sa se laude cu chestia asta?

Tot in imagine, mai puteti observa ca executantul principal este Arcom SA. Condusa de un europarlamentar, fost candidat la presedintie si actual candidat la primaria Capitalei, George Becali. Care la data presupusei licitatii, avea 123 de angajati si venituri de 2 milioane de euro, iar cererile de insolventa erau cu zecile, deci ‘indeplinea’ toate cerintele caietului de sarcini.
In articolul din 2011, dupa ce nu se construise NIMIC desi trecuse 1 AN DE ZILE !!!, incheiam cu ideea ca o sa fie inaugurata piata in campania electorala. Si intr-un fel am avut dreptate. Pentru ca s-a inaugurat inca o data santierul. Cu acelasi proiectant (ca nume) Arhi Design, cu un alt executant general (nu am retinut numele, as spune Euroconstruct, dar nu sunt 100% sigur), dar cu acelasi primar Ontanu care ne spune ca o sa fie cea mai mare piata din Bucuresti !!!. Locul ala nu poate sa inglobeze cea mai mare parcare din Bucuresti, ca sa nu mai vorbim de piata. Dar campania e campanie.

Si care este problema vor spune unii. Pai stai sa vedem:
1. Incepem sa amenajam santierul in 2010. Suntem in 2012 si in continuare il amenajam.
2. Fix langa viitoarea piata este o alta piata, ce apartine tot de sectorul 2, Piata Morarilor (unde bate vantul, atat de multi clienti in ea).
3. Desi este acelasi proiectant, imaginea cladirii este schimbata. Intrebarea este, s-a platit alt proiect sau s-a mers la mica intelegere? Si in oricare din cazuri, de ce?
4. S-a asteptat sa intre din nou la inchisoare Locic, pentru a-l putea santaja cu sumele pentru campanie?
PS: nu imi fac iluzii ca aici o sa fie vreo piata, mai ales ca la un moment dat pe teren erau niste afise cu „Proprietate privata”, dar ma seaca dispretul cu care primarul Neculai Ontanu trateaza cetatenii. Si nu pe acei cetateni care pun botul la un mic si un concert de manele, ci pe aia care inca mai au ceva in cap.
PPS: desi daca mergeti prin sector, veti crede ca floraresele sunt trup si suflet langa primar, afisand bannere de sustinere, sa stiti ca acelea au fost puse noaptea de catre activisti si tinute cu ‘vorba buna’.
Pacat ca nu exista si la sectoare un Nicusor Dan. Iesiti la vot romani !!!